Rijst Met Vissaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeRijst: Fruit uitje in een pan met wat olie. Voeg de rijst en een theelepel bouillonpoedertoe en schep alles goed om. Voeg dan 3 kopjes water toe (dus 2 x zoveel als de rijst) en breng alles aan de kook.Laat de rijst nu zachtjes gaar koken in ca. 20 minuten. Let op dat de rijst niet droog komt te staan. Snipper ondertussen het stukje prei fijn en voeg dit aan de gekookte rijst toe. Saus: Bak de kabeljauwstukken in wat boter aan. Zodra de vis aangebakken is, kan men de graten ook goed verwijderen uit het middengedeelte. Voeg de creme fraiche toe en schep alles door elkaar. Meng een half kopje melk met een theelepel maizena. Schenk het mengsel bij de vis en laat de maizena even doorkoken. Wanneer de saus te dik is, wat melk bijvoegen. Breng op smaak met zout en peper. Als laatste een theelepel dragon toevoegen.
- 1.5 Kopje Rijst
- Gesnipperd Uitje
- Prei
- Olie
- Bouillonpoeder
- Voor De Saus
- 2 Stukken Kabeljauw
- 1 Bekertje Creme Fraiche
- 2 Theelepels Maizena
- Beetje Melk
- Dragon
- Boter