Konijn Met Kruidenboter

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Wild

Konijn Met Kruidenboter   Bereidingwijze

Strijk een ovenschotel in met wat olijfolie, kruid de stukken konijn en leg ze in de ovenschotel. Strooi er de wortelstukjes, sjalotten en knoflook rond. Smelt de boter en meng er de blaadjes van 4 takjes tijm en de lavas in, giet een weinig hiervan over het vlees. Leg er ook de rozemarijn en de rest van de tijm rond. Verwarm de oven tot 180° en plaats het vlees hierin gedurende 1 uur. Bestrijk het vlees regelmatig met de rest van de kruidenboter en giet af en toe wat groentebouillon bij. Lekker met gebakken aardappelen.

Boodschappenlijstje
  • Panklaar Konijn
  • 1 Kilo Wortelen, Geschild En In Stukken
  • 5 Sjalotten, Geschild En In 4 Gesneden
  • 4 Knoflookteentjes, Gepeld In Zn Geheel
  • 6 Takjes Tijm
  • 5 Lavas Blaadjes
  • 2 Takjes Rozemarijn
  • 2.5 Dl Groentenbouillon , Van Blokje
  • 100 Gr Roomboter
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...