Krakelingen

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Krakelingen Bereidingwijze

Meng in een ruime kom alle ingrediënten door elkaar en kneed er een stevig deeg van. Draai het deeg steeds om, zodat er lucht bij komt. Het kan nodig zijn dat u iets meer melk moet gebruiken voor het maken van een soepel en glad deeg. Leg een vochtige, maar niet natte doek over het deeg en laat het 15 minuten rusten op een koele plaats. Maak er daarna dunne rolletjes van en vorm die tot krakelingen. Bak de krakelingen in ongeveer 20 minuten bruin in een op 180 graden voorverwarmde oven. Bestrijk ze vervolgens met losgeklopt ei en strooi er wat grove suiker over. Zet de krakelingen tenslotte in de niet meer verhitte, maar nog warme oven tot ze droog zijn.

Boodschappenlijstje
  • 250 Gr Speltmeel Of Bloem
  • 250 Gr Suiker
  • 80 Gr Boter
  • 10 Gr Anijszaadjes
  • 2 Eierdooiers
  • 1 El Melk
  • Snufje Zout
  • 1 Losgeklopt Ei
  • 3 El Grove Suiker
Probeer ook eens...