IJstompouce Met Bosvruchten
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 200ºC. Kook in een pannetje een suikersiroop van de 150 gram suiker met het water. Laat afkoelen. Laat intussen het deeg ontdooien. Halveer de plakjes en prik er met een vork gaatjes in. Bestrijk ze met de suikersiroop. Bak het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Laat de plakjes afkoelen. Klop intussen de slagroom met de suiker. Snijd het ijs in plakken. Leg op elk bord een plak deeg met daarop een plak ijs. Dek af met een plak deeg en verdeel daarover de slagroom met vruchten. Leg daarbovenop nog een plak deeg. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct!
- 150 Gr Suiker
- 100 Ml Water
- 6 Bladerdeeg Plakjes
- 150 Ml Slagroom
- 2 El Suiker
- 1 Bak Hertog Yoghurtijs - Bosvruchten
- Verse Bosvruchten (bessen, Bramen, Aardbeien)
- Poedersuiker