Meerval Uit De Oven

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Meerval Uit De Oven Bereidingwijze

1. De meervalfilet in stukken van circa 30 g verdelen en kruiden met peper en zout. 2. Een ovenschotel met boter inwrijven en bestrooien met de fijngesneden uitjes. De meerval erop leggen, overgieten met de wijn en de visfumet en 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C zetten. 3. De meervalstukjes uit de schotel nemen en goed laten uitlekken. Ze met een deel van de gebonden sladressing overgieten en 10 minuten laten marineren. 4. De tomaten pellen, pureren in een mixer en kruiden. 5. De augurk in plakjes snijden en met de heldere sladressing mengen. 6. In het midden van elk bord tomatencoulis gieten en de gemarineerde stukjes meerval erop schikken. Rondom wat gebonden sladressing en plakjes augurk leggen. Versieren met veldsla.

Boodschappenlijstje
  • 600 Gram Meerval
  • 8 Tomaten
  • 1 Augurk
  • 30 Gram Kleine Witte Uitjes
  • Halve Dl Visfumet
  • Halve Dl Droge Witte Moezelwijn
  • 1/8 Liter Gebonden Sladressing
  • 1/4 Liter Heldere Sladressing
  • 10 Gram Boter
  • 24 Blaadjes Veldsla
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...