Uitsmijter Van Rosti Met Bacon En Spiegelei

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Uitsmijter Van Rosti Met Bacon En Spiegelei Bereidingwijze

Boen de aardappelen schoon onder stromend water. Kook de aardappelen met schil in een pan met weinig water en zout in ca. 10 minuten half gaar. Giet ze af en trek met een puntig mesje de schil er af. Laat de aardappelen afkoelen en rasp ze dan op een grove rasp (in de keukenmachine). Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit 4 eetlepels vloeibare margarine in een koekenpan met een anti-aanbak laag. Bak de plakjes bacon knapperig bruin. Leg de bacon op een bordje. Schep de geraspte aardappel en de uiringetjes door het bakvet en bak ze al omscheppend ca. 1 minuut. Druk het geheel aan tot een platte koek en bak de onderkant in ca. 4 minuten goudbruin. Keer de aardappelkoek op een platte deksel. Verhit de rest van de margarine in de koekenpan en laat de aardappelkoek met de ongebakken kant erin glijden. Bak de onderkant in nog ca. 4 minuten goudbruin. Laat de rösti op een warme schaal glijden. Bak in het bakvet vier spiegeleieren tot het wit gestold is. Snijd de rösti in vier punten en leg ze op vier warme borden. Leg de spiegeleieren erop en daarop de plakjes bacon. Strooi er zout en peper en de peterselie erover. Lekker met een gemengde salade.

Boodschappenlijstje
  • 800 Gr Aardappelen
  • Zout En Versgemalen Peper
  • 2 Bosuitjes
  • Blue Band Culinesse
  • 8 Plakjes Bacon
  • 4 Eieren
  • 2 El Fijngehakte Peterselie
Probeer ook eens...