Hachee
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze1.Pel en snijd de ui in ringen. 2.Snijd de runderlappen in blokjes van ongeveer 1,5 cm en dep ze droog met keukenpapier vlak voor je ze gaat bakken. Bestrooi met wat peper en zout. 3.Smelt de boter in de pan op een laag vuur, zet het vuur hoger en bak het vlees als de boter bruin begint te worden. Braad het vlees rondom bruin op laag vuur. Schep af en toe om. 4.Bak vervolgens de uiringen met 2 theelepels suiker 3 minuten mee. 5.Voeg het bouillonblokje een halve liter heet water, de azijn, laurierblaadjes en de kruidnagels toe. 6.Breng tegen de kook aan en laat het vlees ruim 2,5 uur op het allerlaagste vuur gaar sudderen. 7.Breng op smaak met zout en peper. Serveer met een kruimige aardappel en rode kool met appeltjes Tips Haal het vlees een kwartiertje eerder uit de koelkast voor je gaat bakken. Als het gaar is kan je de hachee wat aanlengen met wat water en maizena wat verdikken
- 750 Gr Doorregen Runderlappen
- 3 Uien
- Suiker
- Zout En Versgemalen Peper
- 50 Gr Boter
- 1 Vleesbouillon Blokje
- 2 El Azijn
- 2 Laurierblaadjes
- 2 Kruidnagels