Vijgentaart

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak

Vijgentaart Bereidingwijze

Vet een taartvorm in met wat boter en bedek de vorm met de plakjes bladerdeeg. Bak de taartbodem 10 minuten blind in een voorverwarmde oven van 200 graden. Daarvoor vult u de bodem met een nepvulling van gedroogde bonen. Snijd de vijgen fijn en leg tien mooie plakjes apart. Kook een kwart van de fijngesneden vijgen met wat water en de honing tot een stroperige saus. Leg de overige vijgen in de taart, giet er de saus over en schik de overgebleven plakjes mooi over de bovenkant. Bak de vijgentaart 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Strooi er wat amandelschaafsel over en zet de taart nog 5 minuten onder de grill. Serveer deze lekkernij met mascarpone of geslagen room.

Boodschappenlijstje
  • Klontje Boter
  • 6 Plakjes Bladerdeeg
  • 25 Verse Vijgen
  • 2 El Honing
  • Amandelschaafsel
  • Mascaropone Of Slagroom
Probeer ook eens...