Pizzahartjes

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Pizzahartjes Bereidingwijze

Duurtijd: > 50 min Bereidingswijze 1. Vermeng in een kom het water met de gist, de suiker en 2 eetlepels bloem tot een papje. Laat onder een keukenhanddoek 15 minuten rijzen. 2. Zeef de bloem en weeg 150 g af. Stort het op een werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Giet er de opgeloste gist in. 3. Roer het gistmengsel, vanuit het midden, door de bloem. 4. Voeg er de olijfolie, het zout, de knoflookpoeder en de Parmezaanse kaas aan toe. 5. Kneed met bebloemde handen de ingrediënten goed door elkaar en blijf een tiental minuten kneden, tot het deeg elastisch is. Voeg er wat extra bloem aan toe als het nog te nat is. Laat het deeg in een afgedekte kom op een warme plaats ongeveer 45 minuten rijzen. De bol moet verdubbeld zijn in volume. Verwarm ondertussen de oven voor op 150° C. 6. Kneed de bol na het rijzen nog een paar minuutjes. Druk hem plat met de palm van de hand en rol uit tot een dunne plak deeg. Steek er vormpjes uit. 7. Bestrooi ze met Parmezaanse kaas, Provençaalse kruiden en vers gemalen roze peper. Laat in een warme oven in ongeveer 12 minuten goudbruin bakken.

Boodschappenlijstje
  • 1,25 Dl Lauw Water
  • 1/2 Zakje Gist
  • 200 Gram Tarwebloem
  • Snuifje Zout
  • Snuifje Suiker
  • Snuifje Knoflookpoeder
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • En Verder;
  • Provençaalse Kruiden
  • Roze Peper
  • Parmezaan
Probeer ook eens...