Dikkoek

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Dikkoek Bereidingwijze

Wel de rozijnen in lauw water. Roer een dik beslag van het bakmeel, de eieren, de vanillesuiker, een snufje zout en de lauwe melk. Voeg de gewelde rozijnen toe. Vet de tulbandvorm licht in en bekleed deze met de plakjes spek. Schep het beslag in de vorm en laat de koek in de oven op zo’n 150 graden in anderhalf uur gaar worden. Voor de saus mengt u de custard aan met een scheutje melk. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg de custard toe. Roer totdat het mengsel gebonden is en voeg naar smaak roomboter en stroop toe

Boodschappenlijstje
  • 250 Gr Rozijnen
  • 500 Gr Zelfrijzend Bakmeel
  • 4 Eieren
  • Zakje Vanillesuiker
  • Snufje Zout
  • 3 Dl Lauwe Melk
  • 150 Gr Ontbijtspek
  • 60 Gr Custard
  • 750 Ml Melk
  • 50 Gr Roomboter
  • Stroop
Probeer ook eens...