Gevulde Paprika
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op de grillstand, op 250 graden. Snijd een dekseltje in elke paprika, ongeveer 2 centimeter onder het steeltje. Snijd de dekseltjes er niet helemaal af maar laat circa 2-3 centimeter vastzitten. Kook de paprika's 4-5 minuten in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Knip de zaadhuizen uit de paprika's. Verhit de olie en bak de fijngesneden knoflook snel, zonder dat hij aanbrandt. Neem de knoflook van het vuur en meng hem met de oregano door de kaas. Roer het losgeklopte ei erdoor. Strooi er voorzichtig zout en royaal paprikapoeder over. Vul de paprika's en zet ze met de opening naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer met een kwastje olie op de paprika's en gril ze circa 3-4 minuten vlak onder de grill, totdat ze een beetje beginnen te verbranden. Serveren met stokbrood.
- 4 Middelgrote Paprika's
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 3 Knoflookteentjes, Uitgeperst
- 3 El Fijngesneden Verse Oregano Of 4 Tl Gedroogde Oregano
- 450 Gram Feta
- 1 Losgeklopt Ei
- Zeezout
- Paprikapoeder
- Olie Om De Paprika's Mee In Te Smeren