Oliebollen
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVOORBEREIDING 75 min BEREIDING 30 min Los de gist op in een glas lauwe melk, doe de bloem in een kom met het zout. Maak in het midden een kuiltje en giet hierin de opgeloste gist, roer een klein beetje. Voeg de overige melk toe en maak een glad beslag. Roer er de gewassen en zo droog mogelijk uitgelekte rozijnen, krenten en appelsnippers doorheen. Sla alles met een houten lepel tot een luchtig beslag en laat het afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats gedurende ± een uur rijzen. Vorm van het beslag met behulp van 2 eetlepels bollen en laat ze in de warme olie glijden. (De olie is heet genoeg als een stukje wit brood snel bruin bakt). Bak de oliebollen vlug bruin en gaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op servetten uitlekken. Serveer ze bestrooid met poedersuiker warm op.
- 500 Gram Bloem
- 25 Gram Verse Gist
- Halve Liter Lauwe Melk
- 250 Gram Rozijn En Krenten
- 2 Appels In Kleine Stukjes
- Wat Zout