Forel Met Spek

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Forel Met Spek Bereidingwijze

Forel is een echt lekkere vis, waar je veel mee kunt. De ietwat donkere smaak kan je heel lekker combineren met spek. Spoel de vis even af. De ingewanden zijn standaard allang verwijderd door je visboer. Verwarm de oven voor op 175 graden Dep de vis droog met keukenpapier of een doek. Wrijf de buikholte van de zalmforel in met zout en peper. Rol de spek op en stop de rolletjes in de holte. Was de bladpeterselie en stop in de lengte in de buikholte. Smelt de roomboter en bak de ontbijtspekjes rustig uit, zodat je bakvet heerlijk naar het spek ruikt. Handiger is om spek vet te gebruiken, maar dat heb je meestal niet voorhanden. Ik in ieder geval niet. Bak de vis aan beide kanten op rustig vuur even bruin aan. Omdat een zalmforel nogal een flinke jongen is zal die niet in de meeste pannen of schalen passen. Bij het even aanzetten maakt dat niet uit, het visje kan best met zijn kop en staart buiten je pan uitsteken. In de oven wordt dat een ander verhaal. Leg de vis na het bakken daarom op een stuk aluminiumfolie en vouw dat een klein beetje dicht. Schuif het geheel in de oven en let goed op. Zodra het visvlees stevig is, is hij klaar. Dat duurt niet langer dan een minuut of tien. Je kan het makkelijk testen door even met de bolle kant van een lepel de vis in te duwen. Veert die niet te ver meer in dan is het prima. Helemaal stevig moet je het vlees niet laten worden. De vis wordt dan te droog. De smaak komt het best tot zijn recht als de vis nog een klein beetje snotterig is zoals een goede omelet ook niet keihard hoort te zijn. Verwijder terwijl de vis in de oven ligt het grootste gedeelte van het vet uit de pan en giet er een scheut witte wijn bij. Kook de wijn iets in totdat het licht stroperig wordt en giet dat over de borden op de vis. Een zalmforel is groot genoeg voor 2 personen: reken voor gewone forellen 1 per persoon.

Boodschappenlijstje
  • 1 (zalm)forel
  • 1 Bosje Peterselie
  • 2 Plakjes Gerookt Ontbijtspek Of Ham
  • Zout En Peper
  • Witte Wijn
  • Handje Ontbijtspekjes Of Spekvet
  • Klontje Roomboter
Probeer ook eens...