Chocolade Mousse, Met Chocolade Schotsen
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Berend Hardonk » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeDoe de melk in een kom en laat deze au bain marie verwarmen. Wanneer de kom warm genoeg is voeg je de stukken chocola toe. Wanneer alles is gesmolten maak je er een mengsel van. Haal het vervolgens van de warmtebron en laat het geheel afkoelen. Let op dat je af en toe blijft door roeren. Voeg vervolgens de kristalsuiker toe. Het volgende is belangrijk, de slagroom wordt toegevoegd. Let er op dat je dit voorzichtig doet. Probeer in ongeveer 5 slagen de slagroom te mengen met het eerder gemaakte mengsel. Laat de mousse nu minimaal 1 uur in de koelkast opstijven. Voor de chocolade koekjes doen we het volgende. Doe de 150gram boter, 45 gram cacaopoeder, 180 gram bloem, 270 gram poedersuiker en 9 eiwitten bij elkaar en maak er een egaal mengsel van. Giet deze vervolgens uit op een plaat en laat ze 7 minuten bakken in een oven van ongeveer 180 graden. Snij de "plaat chocolade" in grote stukken schotsen. Leg de mousse op het bord en zet 4 of 5 schotsen in de mousse tegen elkaar aan.
- 3.5 Fl Slagroom
- 150 Ml Melk
- 100 Gram Kristalsuiker
- 200 Gram Pure
- 15 Gram Gesmolten Boter
- 45 Gram Cacaupoeder
- 75 Gram Gesmolten Boter
- 180 Gram Bloem
- 270 Gram Poedresuiker
- 9 Eiwitten