Appelcake
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeDuurtijd: > 50 min Bereidingswijze 1. Schil de appelen, haal het klokhuis eruit, snij ze in acht partjes en meng ze met het citroensap. 2. Splits de eieren en klop de dooiers met de griessuiker tot het mengsel in een lint van de klopper loopt. Meng er de bloem, het bakpoeder en de gesmolten boter onder. 3. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in een beboterde en bebloemde springvorm en verdeel er de stukken appel over. 4. Bestrooi met rietsuiker en verdeel er wat boter over. Eindig met de parelsuiker. Bak een uur in een voorverwarmde oven op 175° C.
- 1 Kilo Appels
- Sap Van Halve Citroen
- 2 Eieren
- 120 Gram Gesmolten Boter + Wat Extra Voor De Afwerking
- 120 Gram Bloem
- 1 Eetlepel Bakpoeder
- 60 Gram Griessuiker
- 60 Gram Rietsuiker
- 1 Eetlepel Parelsuiker