Geitenkaasje In Appelsaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkjan te Groot Hulsens » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeBreng 3 dl water aan de kook met het citroensap, de suiker en de witte wijn/cider. Laat dit even koken. Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes. Pocheer de stukjes appel in de pan zonder deksel tot ze zacht zijn. Zorg er wel voor dat ze heel blijven. Schep de stukjes appel voorzichtig uit het kookvocht en laat dit op hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg de sinaasappellikeur en gehakte walnoten toe en schenk deze stroop over de appelstukjes. Verdeel de saus over 4 bordjes en leg in het midden steeds een geitenkaasje. Plaats de kaasjes even onder de grill tot ze goudbruin zijn en werk ze af met de tuinkers. Serveer ze direct.
- 2 El Citroensap
- 100 Gram Suiker
- 1 Dl Witte Wijn Of Appelcider
- 6 Appels
- 2 El Sinaasappellikeur
- 100 Gram Gepelde Walnoten
- 4 Kleine Geietenkaasjes
- 2 El Tuinkers