Biefstuk Met Oesterzwammen, Bladpeterselie En Truffelolie
Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Klaartje Kruger » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijdt de oesterzwammen in dikke plakken. Hak de bladpeterselie helemaal fijn. Snipper de ene helft van het ui voor de salade, de andere helft kan je iets grover snijden. Wrijf de biefstuk in met versgemalen zwarte peper. Doe een flinke klont boter in de pan. Zodra het schuim wegtrekt bak je de biefstuk ongeveer 1-2 minuten per kant. Laat de biefstuk na het bakken even rusten onder aluminiumfolie of in de oven (80 graden) voor je hem opdient. Tijdens het bakken van de biefstuk heb je de tijd om je saus te maken in een andere pan. Bak om middelhoog vuur de ui samen met de oesterzwammen aan. Voeg de bladpeterselie toe. Laat de inhoud flink door je pan rollen. Een mooi moment om eens te oefenen of je vanuit je pols de inhoud van de pan door elkaar kan laten vliegen. Is er een naam voor die techniek? Je kunt natuurlijk ook met een grote houten spatel het door elkaar mengen. Voeg de peterselie toe, en vlak voor het opdienen doe je een scheutje van de truffelolie erbij. Dat zorgt voor een heerlijk vol en donker aroma en combineert goed met de paddestoelen
- 1 Stuks Biefstuk
- 1 Bakje Oesterzwammen
- 3 Eetlepels Bladpeterselie
- 1 Scheutje Truffelolie
- 1/2 Stuks Ui
- 1 Klontje Boter
- Peper En Zout