Witlof In Bladerdeeg

Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Witlof In Bladerdeeg Bereidingwijze

Witlof in een krokant korstje? Een leuke variatie met witlof en wellicht een goede oplossing om groenten naar binnen te krijgen bij kinderen. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en snijdt de onderkant eraf. Kook de stronken in ruim kokend water met zout 5 minuten. Ontdooi ondertussen de benodigde bladerdeeg en rol deze uit, totdat ze groot genoeg zijn om rond de witlof te kunnen worden gevouwen. Laat de witlof goed uitlekken. Leg deze vervolgens op een velletje bladerdeeg. Schaaf er een paar plakken oude kaas over. Doe er wat kruiden op en vouw het pakketje dicht. Druk de randjes aan met een vork, zodat het stevig sluit. Rasp nog wat extra kaas over de pakketjes heen. Voor een extra glanzend effect kan je er een eierdooier over heen strijken. Bak op ongeveer 200-220 graden in 20 minuten goudbruin. De juiste duur verschilt een beetje per oven. Zodra het bladerdeeg goudbruin is gerezen en de kaas gesmolten is het klaar. Voila, witlof met een korstje! Tip: om te varieren kun je er bijvoorbeeld ook gerookt ontbijtspek of ham omheen rollen.

Boodschappenlijstje
  • 2 Stronkjes Witlof Per Persoon
  • 2 Plakjes Bladerdeeg Per Persoon
  • Goudse Belegen Boerenkaas, Of Een Andere Kaas Met Pit
  • Kruiden Naar Smaak, Zoals Provencaalse Kruiden
Probeer ook eens...