Sinaasappelsaus Voor Over De Bloemkool
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVOORBEREIDING 15 min BEREIDING 30 min - Snij de achterzijde van de tomaten kruiselings in en dompel ze ± 1 minuut onder in kokend water. - Laat de tomaat schrikken in koud water en verwijder de velletjes. - Snij de helft van de tomaten in kleine blokjes en de andere helft in partjes. - Verhit de olie in een wok en bak de bloemkool ± 5 minuten al omscheppend - Voeg de tomaatstukjes, de sojasaus, de azijn, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil toe en bak deze omscheppend ± 3 minuten mee. - Voeg de bouillon toe en stoof het gerecht in ± 10 min. beetgaar. - Voeg de partjes tomaat toe en laat het gerecht door en door warm worden - Breng op smaak met tabasco, cayennepeper en zout. Bestrooi met peterselie.
- 500 Gram Tomaten
- 2 Eetlepels Olie
- 500 Gram Bloemkoolroosjes
- 2 Eetlepels Zoute Sojasaus
- 2 Eetlepels Witte-wijnazijn
- Sap En Geraspte Schil Van 1 Sinaasappel
- 2 Dl Groentebouillon
- Paar Druppeltjes Tabasco
- Cayennepeper
- Zout
- Fijngesneden Peterselie