Vlechtbrood

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Vlechtbrood Bereidingwijze

Vermeng de gist met de lauwe melk en laat het mengsel 15 minuten op kamertemperatuur staan tot het licht schuimt. Vermeng in een ruime kom de bloem of het speltmeel met de in melk opgeloste gist, de suiker, 1 losgeklopt ei, het zout en de olijfolie. Kneed het geheel in minimaal een kwartier tot een soepel deeg. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het een uur op kamertemperatuur rijzen. Kneed het deeg nog even en verdeel het daarna in drie gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een 25 cm lange en 2 cm brede lap. Druk de drie deeglappen aan één uiteinde stevig op elkaar en vlecht ze tot een vlechtbrood. Druk daarna ook de andere uiteinden stevig op elkaar. Klop een ei luchtig en strijk het over het gevlochten deeg. Zet het brood op een bakplaat in een tot ruim 200 graden voorverwarmde oven. Zet de oven na een kwartier op 180 graden. Na een half uur op 180 graden gebakken te zijn, is het brood gaar.

Boodschappenlijstje
  • 35 Gr Verse Bakkersgist Of 7 G Gedroogde Gist
  • 1 Dl Lauwe Melk
  • 250 Gr Bloem Of Speltmeel
  • 1 Tl Suiker
  • 2 Middelgrote Eieren
  • 2 Tl Zout
  • 1 Flinke Scheut Olijfolie
Probeer ook eens...