Aardbeienjam
Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeMaak de aardbeien schoon door ze eerst te wassen, haal dan het kroontje eraf en snijd eventuele slechte plekjes weg. Kook de aardbeien met het citroensap in een pan met dikke bodem tot moes. Er mogen natuurlijk nog stukjes aardbei herkenbaar blijven. Neem de pan van het vuur en giet de suiker bij de moes. Roer tot de suiker is opgelost. Zet daarna de pan weer op het vuur en laat de jam inkoken tot je denkt dat deze dik genoeg is. Doe een klein beetje op een koud bordje, laat een minuut afkoelen en kijk of de jam stevig is door er even met een vinger op te drukken. Giet de hete jam in de hete potjes. Als je schroefdeksels gebruikt: draai de deksels stevig dicht en laat de potjes op de kop afkoelen, zodat ze vacuum trekken
- 1 Kg Aardbeien
- 1 Kg Geleisuiker
- 1 Halve Citroen(sap)