Gegrilde Ossenhaas (Chateaubriand)

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Gegrilde Ossenhaas (Chateaubriand) Bereidingwijze

VOORBEREIDING 20 min BEREIDING 30 min Zo maakt u Gegrilde Ossenhaas (Chateaubriand) - Smeer de ossenhaas in met boter. - Strooi er zout en peper over. - Leg hem op de hete grill en laat hem snel aan alle kanten dichtschroeien. - Verminder dan de hitte en laat nog 6 minuten aan elke kant grillen. - Leg hem op een voorverwarmde schaal. - Serveer er chateaubriandsaus bij, waterkers en pommes frites Bereiding saus: Maak de sjalotjes schoon, hak ze fijn en voeg ze samen met witte wijn, een snuifje tijm en een blaadje laurier in een pannetje. Kook de wijn in tot 1/3 deel over is. Voeg er dan de kalfsbouillon bij en kook weer in totdat de helft over is. Zeef het vocht en klop er van het vuur af de boter door en een eetlepel gehakte dragon. Geef er wat cayennepeper bij. Serveer de saus bij gegrild rood vlees.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gram Ossenhaas
  • 50 Gram Boter
  • Zout En Peper
  • 3 Dl Chateaubriandsaus
  • Saus:
  • 4 Dl Witte Wijn
  • 4 Dl Kalfsbouillon
  • 4 Sjalotjes
  • 40 Gram Champignonafval
  • Tijm, Laurier, Dragon
  • 250 Gram Boter
Probeer ook eens...