Salade Met Veldsla, Olijven En Zelfgemaakt Croutons
Aantal personen: 2 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 180 graden. scheur het brood in stukjes op een bakplaat. Hak de knoflook fijn en giet wat olie over het brood. Giet ook wat citroensap hierover. Of gebruik het sap van een citroen en de schil ( in stukjes). Voeg grof zeezout toe. Meng dit door elkaar en zet het tien a 15 minutjes in de oven. Bak ondertussen de spekjes uit in een pan Leg de velsla op een schaal, voeg de in stukjes gesneden olijven toe. Snijd de rode ui in ringen en voeg dit ook toe. Voeg de afgekoelde spekjes toe. Sprenkel olijfolie over de sla en hussel het door elkaar. Strooi tot slot de croutons over de salade.
- 1 Zak Veldsla
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 100 Gr Spekjes
- 50 Gr Olijven
- 2 Sneetjes Witbrood
- 1 Teen Knoflook
- Citroensap
- 1/2 Rode Ui