Normandische Tongrolletjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeLeg de tongfilets met de velkant naar boven en kruid ze met peper en zout, rol ze vervolgens op van de kop naar de staart toe. Doe de visfumet in de stoomkoker (i.p.v water), schik de rolletjes in de stoommand en stoom ze ongeveer 20 minuten. Bereid ondertussen de saus: Maak een blonde roux met de boter en bloem en giet er straalsgewijs de visfumet aan toe, blijf flink roeren met de garde om klonters te voorkomen. Laat even zachtjes doorkoken. Breng de saus op smaak met de truffeljus, oestersaus, peper en zout. Snij de champignons in dunne plakjes en bak deze aan in hete boter en olie, voeg bij de saus. Meng het eigeel met de room en werk hiermee de saus af, let wél dat deze vanaf nu niet meer mag koken! Schik de tongrolletjes op grote borden en lepel er de saus over. Hier geserveerd met puree verijkt met een brunoise van preiwit.
- 10 Tot 14 Tongfilets (mag Ook Met Tongschar)
- 1 L Visfumet
- Peper En Zout
- Normandische Saus:
- ½ L Visfumet
- 1 Blikje Truffeljus (53ml
- 1 El Oestersaus (amoy)
- 100 Gr Champignons
- 35 Gr Bloem
- 35 Gr Bloem
- 1 Eigeel
- 2 Dl Room
- Witte Peper En Wat Zout