Créme Catalane

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders

Créme Catalane   Bereidingwijze

Klop in een pan 150g suiker met de eierdooiers tot een schuimige massa. Voeg het bindmiddel en de citroenschil en het kaneelstokje toe en schenk de melk erbij. Verhit dit (al roerend) langzaam tot het dikker word. Verwijder het kaneelstokje. Verdeel de crème over vuurvaste schaaltjes en laat afkoelen, zet ze vervolgens in de koelkast. Strooi er nét voor het opdienen de rest van de suiker over en zet onder de grill tot de suiker karameliseerd.

Boodschappenlijstje
  • 200 Gr Suiker
  • 5 Eierdooiers
  • 1 Kaneelstokje
  • 2 El Bindmiddel (maïzena)
  • Geraspte Schil Van Halve Citroen
  • 1 Dl Melk
Probeer ook eens...