Pittige Speklapjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVOORBEREIDING 20 min BEREIDING 15 min - Zet het vlees onder water in een grote pan en breng het aan de kook. Laat het 5 minuten sudderen en giet het af. - Doe de overige ingrediƫnten en de speklapjes in een wok of pan met dikke bodem. Laat het geheel 45 minuten afgedekt sudderen. Giet af en bewaar 2 1/2 dl vocht. Verhit een wok of koekenpan met dikke bodem en bak de speklapjes bruin. - Voeg de achtergehouden 2 1/2 dl kookvocht toe en verwarm op matig vuur tot de saus glazig is. - Snijd de speklapjes in stukken van 3 cm, giet de saus erover en serveer.
- 750 Gram Speklapjes
- 1 Eetlepel Arachideolie
- 2 Knoflookteentjes, Fijngehakt
- 60 Ml Droge Sherry
- 1 Eetlepel Chilibonenpasta Of Sambal Oelek
- 5 Dl Water
- 2 Theelepels Hoisinsaus
- 3 Theelepels Suiker
- 1 Eetlepel Sojasaus, Bij Voorkeur Donkere