Smoorkip Met Gember En Limoen

Aantal personen: 6 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Jolijn Albersen » Type: Meer van het type: Anders

Smoorkip Met Gember En Limoen Bereidingwijze

Doe wat olijf olie in de pan en fruit de uienringen met gember, knoflook en peper en zout. Vervolgens bak je in een andere pan de kippeboutjes/kluifjes gaar. Als de uienringen bruin gebakken zijn, voeg dan de gepelde tomaten, limoenrasp, limoen, kaneelstokje en olijven toe. Als de kippeboutjes/kluifjes gaar zijn voeg dit toe aan de saus en laat alles nog 25-30 minuten smoren. Ondertussen kook je de notenrijst. Bij het opdienen kun je nog bosuienringetjes toevoegen als garnering. Het gerecht kun je combineren met een overheerlijke salade met geitenkaas, tomaat en komkommer met balsamico-honing dressing.

Boodschappenlijstje
  • 12-18 Stuks Kippenbouten-kluifjes
  • 2 Blikken Gepelde Tomaten
  • 3 Stuks Rode Uien
  • 1 Eetlepel Vers Geraspte Gember
  • 1 Eetlepel Limoenrasp
  • 1 Stuks Geperst Limoensap
  • 2 Stuks Kaneelstokjes
  • 30 Stuks Olijven
  • 3 Teentjes Knoflook
  • 2 Stuks Bosuitjes
Probeer ook eens...