Witte Chocolademousse Met Amandelkrokant En Frambozencoulis
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoor de Cocolade mousse: Breng de melk aan de kook met de gespleten vanille. Laat op een zacht vuur gedurende 8 minuten trekken. Haal de vanillestok uit de melk, schraap de zaadjes los en voeg die aan de melk toe. Week ondertussen de gelatine in een bodempje water. Breng de melk terug aan de kook en smelt er dan eerst de in stukjes gebroken chocolade in en dan de uitgeknepen gelatine. Laat afkoelen. Klop ondertussen de room op en spatel door de chocoladebereiding. Verdeel over kommetjes en laat opstijven. Voor de amandelkrokant: Meng de gemalen amandelen met de bloem, de suiker, de room en 1 eiwit tot je een glad deeg bekomt. Klop de andere eiwitten stevig op en voeg er beetje bij beetje de bloemsuiker bij tot je een glanzende bereiding bekomt. Roer deze voorzichtig onder het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er kleine hoopjes deeg op. Duw ze plat met een spatel en bak ze 20 minuten in een op 180 ° voorverwarmde oven. Voor de coulis Rasp de gele schil van de citroen. Mix de frambozen glad en breng ze op smaak met de suiker en de geraspte citroenschil.
- 1.25 Dl Melk
- 2 Gelatine Blaadjes
- 2 Dl Verse Room
- 1 Vanillestokje
- 200 Gr Witte Chocolade
- 25 Gr Bloem
- 70 Gr Suiker
- 3 Eiwitten
- 150 Gr Bloemsuiker
- 50 Gr Amandelpoeder
- 1 Dl Verse Room
- 125 Gr Suiker
- 300 Gr Frambozen
- 1/ Citroen