Regenboog Rundvlees
Aantal personen: 2 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeLekker chinees gerecht, het vlees blijft heerlijk mals. Serveren met rijst. 1.Snijd het vlees tegen de draad in dunne plakjes en vervolgens in reepjes. 2.Hak de gember en de knoflook fijn. 3.Maak een marinade van 2 theelpels maizena, 1 theelepel sojasaus, gember, knoflook en een eetlepel water. Laat het vlees hierin 30 minuten staan. 4.Meng voor het sausje 1 dl sherry, 1 eetlepel sojasaus, 3 eetlepels oestersaus, halve dl bouillon en een halve eetlepel suiker. 5.Snijd de ui, wortel en paprika in dunne reepjes. 6.Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok. Schroei het vlees al roerend dicht en haal het er uit met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier. 7.Giet de olie uit de pan en bewaar het voor later gebruik. 8.Verhit op hoog vuur 1 eetlepel olie in de wok en roerbak de ui en wortel 1 minuut, voeg de parika toe en roerbak nog een minuut. Voeg tot slot het vlees em het sausje toe en roer tot de saus kookt. 9.Bind indien nodig met het bindpapje tot de saus licht gebonden is.
- 250 Gr Rosbief , Aan één Stuk
- Halve Knoflookteentje
- Halve Ui
- Halve Winterwortel
- Halve Rode Paprika
- 1 Dl Pale Medium Dry Sherry
- Sojasaus
- 3 El Kippenbouillon
- 3 Dl Olie
- Suiker
- Maizena , Voor Bindpapje: 1 Eetlepel Maizena + 2 Eetlepels Water