Antilliaans Ijs
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBEREIDING 15 min - Wel de rozijnen in een kommetje met 1 glaasje rum - Breng de melk aan de kook - Doe intussen de eidooiers, de suiker en de maïzena in een kom en klop tot het mengsel een bijna wit lint vormt - Voeg langzaam en onder voortdurend kloppen de warme melk aan dit mengsel toe - Voeg de vanille-essence toe en laat het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur zachtjes koken tot het dik wordt - Laat de massa afkoelen en voeg de afgegoten rozijnen en 1 glaasje rum toe - Roer de massa goed door en doe hem in de ijsmachine
- 100 Gram Suiker
- 4 Eierdooiers
- 1 Theelepel Maizena
- Half Liter Melk
- 75 Gram Rozijnen
- 2 Glaasjes Rum