Antilliaans Ijs

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Antilliaans Ijs Bereidingwijze

BEREIDING 15 min - Wel de rozijnen in een kommetje met 1 glaasje rum - Breng de melk aan de kook - Doe intussen de eidooiers, de suiker en de maïzena in een kom en klop tot het mengsel een bijna wit lint vormt - Voeg langzaam en onder voortdurend kloppen de warme melk aan dit mengsel toe - Voeg de vanille-essence toe en laat het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur zachtjes koken tot het dik wordt - Laat de massa afkoelen en voeg de afgegoten rozijnen en 1 glaasje rum toe - Roer de massa goed door en doe hem in de ijsmachine

Boodschappenlijstje
  • 100 Gram Suiker
  • 4 Eierdooiers
  • 1 Theelepel Maizena
  • Half Liter Melk
  • 75 Gram Rozijnen
  • 2 Glaasjes Rum
Probeer ook eens...