Donuts

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Donuts Bereidingwijze

Meng de gist met 4 eetlepels water, de melk, de dooiers en 30 g bloem. Laat het mengsel (= zetsel) ca. 30 minuten rijzen op een warme plaats. Meng de rest van de ingrediënten met het zetsel en kneed tot een deeg. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 2 cm dikte. Steek met behulp van een grote en kleine bakring donuts uit het deeg. Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de donuts tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met een mengsel van suiker en kaneel.

Boodschappenlijstje
  • 15 Gr Gist
  • 1 El Melk
  • 3 Eierdooiers
  • 220 Gr Bloem
  • 50 Gr Gesmolten Boter
  • 25 Gram Suiker
  • 1 Tl Zout
Probeer ook eens...