Donuts
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
BereidingwijzeMeng de gist met 4 eetlepels water, de melk, de dooiers en 30 g bloem. Laat het mengsel (= zetsel) ca. 30 minuten rijzen op een warme plaats. Meng de rest van de ingrediënten met het zetsel en kneed tot een deeg. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 2 cm dikte. Steek met behulp van een grote en kleine bakring donuts uit het deeg. Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de donuts tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met een mengsel van suiker en kaneel.
- 15 Gr Gist
- 1 El Melk
- 3 Eierdooiers
- 220 Gr Bloem
- 50 Gr Gesmolten Boter
- 25 Gram Suiker
- 1 Tl Zout