Donuts

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Donuts Bereidingwijze

Meng de gist met 4 eetlepels water, de melk, de dooiers en 30 g bloem. Laat het mengsel (= zetsel) ca. 30 minuten rijzen op een warme plaats. Meng de rest van de ingrediŽnten met het zetsel en kneed tot een deeg. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 2 cm dikte. Steek met behulp van een grote en kleine bakring donuts uit het deeg. Verhit de frituurolie tot 180įC en frituur de donuts tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met een mengsel van suiker en kaneel.

Boodschappenlijstje
  • 15 Gr Gist
  • 1 El Melk
  • 3 Eierdooiers
  • 220 Gr Bloem
  • 50 Gr Gesmolten Boter
  • 25 Gram Suiker
  • 1 Tl Zout
Probeer ook eens...