Empanadas
Aantal personen: 8 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Hein Epema » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeBereid het deeg: mix meel met bakpoeder en zout. Voeg eigeel, ei, en melk toe en kneed het tot een stevig deeg. Verdeel in 20 bolletjes en vorm platte rondjes om later te vullen. Vulling: bak de uien glazig in olie met het paprikapoeder. Voeg de andere kruiden en wat zout toe. Braadt vervolgens het gehakt mee. Plaats een lepel vol van de vleesvulling op de rondjes deeg. Voeg aan elk een plakje ei toe, wat rozijnen en een olijf. Vouw de empanada dicht zodat er een halve maanvorm onstaat. Plak de randjes vast met een beetje melk. Bak in de oven op 200 C tot ze lichtbruin zijn. Serveer warm.
- 4 Kopjes Meel
- 1 Eetlepel Bakpoeder
- Zout
- 1 Eierdooier
- 1 Heel Ei Geklutst
- 1 1/2 Kopje Warme Melk
- 2 Eetlepels Olie
- 1 Theelepel Paprikapoeder
- 4 Uien
- 1/2 Theelepel Chilipoeder
- 1/2 Theelepel Komijnpoeder
- 1/2 Theelepel Oregano
- 500 Gram Rundergehakt
- 3 Hardgekookte Eieren
- 20 Zwarte Olijven
- 40 Grote Rozijnen