Zeeduivel Saganaki
Aantal personen: 2 » Keuken: Grieks » Geplaatst door: Martje Blaauwenoord » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd de blaadjes van de venkel en bewaar ter garnering. Halveer de knol in de lengte, verwijder de kern en snijd in schijfjes. Hak de chilipeper fijn en bewaar wat van de zaadjes. Hak ook de bosuien fijn. Verhit de olie in een grote, zware koekenpan of braadpan en roerbak de venkel, de chilipeper en de bosuien op halfhoog vuur 4 à 5 minuten. Blus af met de wijn. Kruid de vis met zout en peper en leg in het groentemengsel. Sluit de pan en laat 5 minuten sudderen tot de vis net gaar is. Open de pan en verkruimel de feta over het geheel. Warm het geheel even door, onderwijl de pan regelmatig heen en weer schuddend. Laat het niet meer koken. Leg de visfilets op vier voorverwarmde borden en lepel de saus erover. Garneer met het achtergehouden venkelgroen.
- 4 Stuks Zeeduivelfilets
- 1 Stuks Venkelknol
- 1 Stuks Rode Chilipeper
- 2 Stuks Bosuien
- 75 Ml Olijfolie
- 175 Ml Droge Witte Wijn
- 125 Gram Feta
- Zout En Peper