Stifado (stoofschotel Met Rundvlees)
Aantal personen: 2 » Keuken: Grieks » Geplaatst door: Marit Jelsma » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBegin met het snijden van het rundvlees in vierkante blokjes van ongeveer 3 cm. ga verder met het halveren van de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes. Doe daarna de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur goed bruin. Voeg daarna de uien toe. Nog eventjes bakken en doe dan de pommodore en de runderbouillontabletten de laurierblaadjes en de peterselie erbij. Laat dit ongeveer 2 uur stoven tot het vlees mals is. Doe dan de wijn erbij en laat nog vijf minuten zachtjes door koken.
- 1 Kg Rundvlees
- 1 Kg Uien
- 2 Koppen Olijfolie
- 500 Gram Rode Tomaten Gepureerd
- 2 Stuks Runderbouillon Tabletten
- 1 Glas Wijn
- 3 Stuks Laurierblaadjes
- 1/2 Kop Peterselie Fijngesneden
- Zout En Peper