Moussaka

Aantal personen: 2 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Moussaka Bereidingwijze

Betrooi de aubergineplakken 1 uur van tevoren rijkelijk met zout, dit om het vocht eraan te onttrekken. Bak de uien met de oregano en een beetje zout in olijfolie licht goudbruin en voeg het paneermeel toe. Haal de uien van het vuur. Spoel het zout van de aubergine en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Bak de aubergine ladinggewijs in olijfolie lichtbruin en leg de plakken op een bord. Maak een dikvloeibare saus van de bloem, olie en melk. Haal de saus van het vuur en roer het ei er goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe aan de saus. Vet een ovenschaal licht in met olijfolie en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem, daarop de helft van de aubergine en daar het uimengsel. Herhaal dit en leg er tenslotte de plakjes tomaat bovenop. Giet de saus er overheen en zet de schaal in een voorverwarmde oven (ca 175 C). Laat de schaal in ca. 30 - 40 min. mooi goudbruin worden. Eventueel kun je wat geraspte kaas tussen de lagen strooien en/of op de tomaat

Boodschappenlijstje
  • 300 Gram Aardappelen, Gekookt En In Plakjes Gesneden
  • Grote Aubergine, In Plakken Gesneden
  • 2-3 Uien, Grof Gesnipperd
  • Theelepel Oregano
  • 20 Gram Paneermeel
  • Tomaat
  • Peper En Zout
  • Olijfolie Om De Uien En De Aubergine Te Bakken
  • Voor De Saus:
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 2 Eetlepels Bloem
  • 150 Ml Melk
  • 1 Ei
Probeer ook eens...