Fettucine Met Champignon - Tomatensaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Hein Epema » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeMaak de champignons voorzichtig schoon met een stukje vochtig keukenpapier. Snij ze fijn, inclusief de steeltjes. Snij de ui in stukken. Verhit de olie in de braadpan. Ui en knoflook in circa 6 minuten op matig vuur licht goudbruin bakken. Regelmatig roeren. Voeg de onafgegoten tomaten en de champignons toe en breng het geheel aan de kook. Vuur temperen en met deksel 15 minuten laten sudderen. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Giet een scheutje olie bij het kokende water. Kook de fettucine beetgaar. Goed afgieten en warm houden in de pan. Peterselie door de saus roeren en op smaak brengen met peper en zout. De saus over de warme pasta gieten en voorzichtig mengen. Serveren op voorverwarmde borden en garneren met takjes kruiden. Wil je een romige saus, voeg dan samen met de peterselie 1,25 dl room toe (niet laten koken, anders schift de room). Uitproberen met kipfilet en paprika's en misschien andere groenten.
- 500 Gram Champignons
- 1 Grote Ui
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 2 Teentjes Knoflook, Geperst
- 850 Gram Gepelde Tomaten Uit Blik
- 500 Gram Fettucine
- 2 Eetlepels Verse Peterselie
- Takjes Verse Kruiden Ter Garnering