Griekse Spiezen
Aantal personen: 2 » Keuken: Grieks » Geplaatst door: Martje Blaauwenoord » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeRoer een marinade van de olijfolie, rozemarijn, tijm, oregano, zout, peper en het sap van 1 citroen en laat daarin het vlees, de sjalotten, de kerstomaatjes en de laurierblaadjes minimaal 6 uur marineren. Haal het vlees en de groenten uit de marinade en laat even uitdruipen. Rijg aan de spiezen(laat deze eerst een uur weken in water zodat ze niet verbranden) om en om het vlees, de tomaatjes, de sjalotten en de stukjes laurierblad. Vet een grilpan in en verhit deze op halfhoog vuur. Gril de spiezen aan alle kanten circa 12 minuten en bestrijk ze af en toe met de marinade.
- 400 Gram Varkensfilet In Blokjes
- 12 Stuks Sjalotten Geschild
- 12 Stuks Kerstomaatjes
- 4 Stuks Laurierblaadjes In Drie Stukjes
- 6 Eetlepels Olijfolie
- 3 Theelepels Rozemarijn
- 3 Theelepels Tijm
- 1 Theelepel Oregano
- Sap Van 2 Citroenen
- Zout En Peper