Souvlaki

Aantal personen: 2 » Keuken: Grieks » Geplaatst door: Marit Jelsma » Type: Meer van het type: Anders

Souvlaki Bereidingwijze

Begin met het snijden van het vlees in vierkante blokken van ongeveer 3 bij 3 cm. snij de tomaten in vieren en snijd de paprika in 8 stukken. Doe nu steeds achtereenvolgens een stuk vlees, stuk tomaat, stuk vlees, stukje paprika aan de spiesen. Tot ze vol zijn. Meng in een kommetje de olie met de azijn. Strooi zout over de souvlaki's en smeer ze met een kwastje in met het olie/azijn mengsel. Bak de souvlaki's op een hete plaat of barbecue. Keer ze geregeld en smeer regelmatig wat van het olie/azijn mengsel op de souvlaki's. Zo wordt het vlees lekker mals en lekker van smaak. Als de souvlaki's rondom bruin en van binnen gaar zijn haal je ze van de plaat en strooi je er wat oregano (rigani) over. Tot slot een beetje citroensap op de souvlaki's sprenkelen.

Boodschappenlijstje
  • 800 Gram Varkensvlees
  • 2 Stuks Kleine Tomaten
  • 1 Stuks Groene Paprika
  • 1 Kopje Olijfolie
  • 1/2 Kopje Azijn Zout Oregano
  • 1 Stuks Citroen
Probeer ook eens...