Griekse Aardappelschotel

Aantal personen: 2 » Keuken: Grieks » Geplaatst door: Martje Blaauwenoord » Type: Meer van het type: Anders

Griekse Aardappelschotel Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep de aubergineblokjes in een vergiet om met 1 eetlepel zout en laat ze 10 minuten staan. Spoel de blokjes af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier. Roerbak de aubergine in 2 eetlepels olijfolie met de paprika en 1 gesnipperde ui 5 minuten op hoog vuur en schep ze in de ovenschaal. Bak het gehakt in de rest van de olijfolie rul, voeg de tweede gesnipperde ui en zout en peper naar smaak toe en roerbak nog ca. 3 minuten. Schenk de Aardappel Anders in een maatkan, schenk de melk in de pot, schud de inhoud met de deksel erop los en roer dit bij de saus in de maatkan. Schep de gehaktsaus op de groenten in de ovenschaal, verdeel de krieltjes erover en schenk gelijkmatig de Aardappel Anders erop. Zet de schotel 45 minuten in de oven.

Boodschappenlijstje
  • 1 Stuks Aubergines In Blokjes
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Zak Paprika's Rood, Groen, Geel
  • 2 Stuks Uien, Gesnipperd
  • 300 Gram Rundergehakt
  • 1 Pot Aardappel Anders Bacon Ui Ongeveer 290 Ml
  • 100 Ml Melk
  • 2 Zakken Krieltjes Ongeveer 450 Gram
Probeer ook eens...