Gevulde Koolrolletjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBreng licht gezouten water aan de kook en blancheer hierin de mooiste koolbladeren, dep ze droog en verwijder de nerven. Snij één plak ham in julienne en meng door het gehakt, maak hiermee "pakjes" in de koolbladeren en bind ze dicht met keukengaren. Smelt de reuzel en leg hierin de koolrolletjes, draai het vuur laag en laat onder deksel in zo'n 2 uur gaar worden. Kook de aardappelen in bijzijn van de rest van de savooi. Snij ook de tweede plak ham in reepjes en stoof even aan in wat reuzel. Maak een puree van de aardappelen en savooi, meng er een eierdooier onder en kruid met muskaatnoot. Meng er tenslotte de hamreepjes onder en verdeel over warme borden. Schik er de koolrolletjes naast (keukengaren verwijderen) en geef er bij voorkeur een mosterdsausje
- 1 Savooikool
- 600 Gr Gemengd Gehakt (varken/rund)
- 2 Dikke Plakken Gekookte Hesp Zonder Zwoerd
- 100 Gr Reuzel, Boter Mag Natuurlijk Ook
- 4 Porties Aardappelen (bintjes)
- Eierdooier
- Peper, Zout
- Nootmuskaat