Gevulde Varkenslende
Aantal personen: 8 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnijd het zwoerd van het vlees, maar laat het vet zitten. Snijd de varkenslende in de lengte in tot op ca. 2 cm van de rand en sla het vlees open. Verdeel er de rode-koolbladeren over. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Verhit de boter in een koekpan en bak er de ui zachtjes in aan. Doe er de appeltjes, het rode fruit en het appelsap of aquavit bij en bak tot alles zacht en kleverig is. Voeg eventueel nog wat water of appelsap toe. Meng er de peterselie, de helft van de karwij, de citroenrasp, peper en zout door. Verdeel het mengsel over de koolbladeren en vouw het vlees weer dicht. Alles wat niet past kan rond het vlees in de braadslede worden gedaan. Bind dicht met rolladetouw. Kerf het vet kruiselings in en wrijf het in met de rest van de karwijzaadjes, peper, zout. Doe het vlees in een braadslede en bak het in het midden van de oven in ca. 1, 5 uur gaar. Laat het vlees op een warme plaats afgedekt ca. 15 minuten rusten. Snijd in plakken en serveer met rode kool en ingekeepte aardappeltjes. (kijk mijn recepten)
- 1.5 Kg Varkenslende Met Zwoerd (slager)
- 4 Rode Kool Blaadjes
- 30 Gr Boter
- 1 Ui, Gesnipperd
- 100 Gr Gedroogde Appeltjes, Fijngehakt
- 125 Gr Gedroogd Rood Fruit
- Scheutje Appelsap Of Aquavit
- 1 Bosje Peterselie
- 2 Tl Karwijzaadjes
- Rasp Van 1 Citroen
- Peper, Zout