Vlaamse Stoofkarbonaden
Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSmelt wat boter in een ruime platte braadpan, kruid het vlees met peper en zout en bak het mooi bruin aan. Neem uit de pan en doe het over in een normale pan of sudderpot. Blus de braadpan met 1 dl water, maak de bakresten mooi los en giet dit over het vlees. Stoof nu de ui in de braadpan tot deze lichtjes begint te kleuren, blus wederom met 1 dl water en giet eveneens bij het vlees. Strooi de bloem over het vlees en meng mooi onder elkaar en zet terug op het vuur. Giet het bier over de stoverij en voeg ook de tijm en laurier toe, breng langzaam aan de kook. Draai vervolgens het vuur tot middelmatig en laat (onder deksel) de stoverij boterzacht worden. Controleer op smaak en kruid eventueel nog wat bij, serveer met frietjes.
- 1 Kg Rundstoofvlees
- 1 Dikke Ui, Fijngehakt
- 2 El Bloem
- 2 Flesjes Bruin Bier
- 1 Takje Tijm, 1 Laurierblad
- 2 Dl Water
- Boter
- Peper En Zout