Lemon Curd
Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeJe moet wel wat geduld hebben, want het kost nog al wat tijd om dit soort citroen-jam te maken, maar dan heb je ook wat, het is erg romig en zacht. Begin met het raspen van de schil van de citroenen, en pers daarna de citroenen uit. Je hebt zowel de zest (schil) als het sap nodig. Doe de suiker en boter in een kom en verwarm dit au-bain-marie: in een pan met water. Voeg daarna zowel het citroensap als de schil toe. Klop de twee eieren los in een aparte schaal, en voeg deze toe aan het warme boter-suiker-citroen mengsel. En nu is het een kwestie van heel erg lang roeren totdat het een redelijk dikke massa wordt. Dat kan makkelijk een kwartier duren, ik weet zelf niet meer precies hoe lang het was :). De dikte moet ongeveer als yoghurt zijn. Zorg dat je een goed uitgekookte jampot hebt: deze hoeveelheid past net in 1 potje. Laat dit afkoelen, dan dikt het nog een beetje in, en dan heb je een heerlijk broodbeleg.
- 2 Eieren
- 2 Citroenen
- 225 Gram Suiker
- 115 Gram Boter