Apfelstrudel Met Walnoten
Aantal personen: 8 » Keuken: Anders » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak
Bereidingwijze1.Kneed alle ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine met deeghaken door elkaar tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg, besmeer het met olie en laat het afgedekt met folie een uurtje in de koelkast rusten. 2. Wel de rozijnen een kwartiertje in warm water. Hak de noten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Meng in een kom de appelblokjes met suiker, kaneel, rozijnen en broodkruimels door elkaar. 3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed een tafel met een kleed en bestrooi het met bloem. Leg het deeg op de tafel en trek het uit tot een lange reep. Rol het deeg met een deegroller naar alle kanten gelijkmatig uit. 4. Ga met beide handen (liefst vele handen) voorzichtig onder het deeg en beweeg vanuit het midden heel voorzichtig naar de rand. Trek op deze manier het deeg rondom de tafel zodat het deeg aan alle kanten over de rand van de tafel hangt. Het deeg moet zo dun zijn dat je een krant erdoorheen kunt lezen! De randen zullen waarschijnlijk iets dikker zijn en die kun je met een schaar afknippen. 5. Bestrijk het deeg met gesmolten boter. Leg de appelvulling als een baan aan één kant van de deeglap. Rol het op en bestrijk het nogmaals met gesmolten boter. Bak de strudel in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi hem met poedersuiker.
- 1 Kg Bloem
- 50 Gr Olie (Bertolli Delicato)
- 50 Gr Suiker
- 1 Ei
- 0.5 Dl Zijn
- 5.5 Dl Water
- Zout
- 150 Gr Gesmolten Boter Om Te Bestrijken.
- 100 Gr Rozijnen
- 100 Gr Walnoten
- 1.5 Kg Appels
- 200 Gr Suiker
- 1 Tl Kaneelpoeder
- 200 Gr Witte Broodkruimels Of Paneermeel