Griekse Gehaktballen

Aantal personen: 2 » Keuken: Grieks » Geplaatst door: Marit Jelsma » Type: Meer van het type: Anders

Griekse Gehaktballen Bereidingwijze

Smeer de ui in met 1 eetlepel olie tot hij goud bruin is. Breng de gefruite ui over in een kom en voeg daar alle andere ingrediënten aan toe, behalve de bloem en de olijf- en maïsolie. Kneed het mengsel goed, tot een smeuïge pasta is verkregen, die gemakkelijk van de hand af gaat. Rol hiervan kleine ellipsvormige ballen; rol deze vervolgens door de bloem. Verhit de olijf- en maïsolie in een grote koekenpan en braad de gehaktballen aan één zijde tot ze goed bruin zijn. Rol ze voorzichtig met een vork om en braad ze aan de andere kant eveneens bruin.

Boodschappenlijstje
  • 1 Stuks Fijngesnipperde Ui
  • 1 Eetlepel Olie
  • 800 Gram Mager Rundergehakt
  • 2 Koppen Paneermeel
  • 2 Stuks Eieren
  • 2 Stuks Teentjes Knoflook
  • 1 Theelepel Oregano
  • 1,5 Eetlepel Kruizemunt
  • 1,5 Eetlepel Peterselie
  • 2,5 Theelepel Zout
  • 1/2 Theelepel Gemalen Zwarte Peper
  • 2 Eetlepel Ouzo
  • 1/2 Kop Bloem
  • 1/2 Kop Olijfolie
  • 1/2 Kop Zonnebloemolie
Probeer ook eens...