Kabeljauwhaasje Met Paprika & Kaas

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Kabeljauwhaasje Met Paprika & Kaas   Bereidingwijze

Snijd de geschilde paprika in kleine dobbelsteentjes en laat deze zachtjes garen in hazelnootolie met een takje rozemarijn. Kruid met peper en zout. Blancheer de erwten en pureer ze samen met de salie en 1 dl water tot een gladde massa, voeg eigelen toe en klop een sabayon, kruid met peper en zout. Snijd de venkel in dunne plakken en stoof ze aan in boter met enkele druppels balsamico azijn, kruid met peper en zout. Wentel de kabeljauw in bloem en laat deze mooi krokant bakken in boter. Leg wat gestoofde venkel op elk bord, hierop de kabeljauw en tenslotte een plak kaas. zet in een hete oven tot de kaas gesmolten is. Schik op de kabeljauw wat blokjes paprika en een streepje olie, verdeel ook wat sabayon op elk bord en werk af met rucola.

Boodschappenlijstje
  • 600 Gr Kabeljauwhaasje
  • 4 Plakken Kaas (milde)
  • Rode Paprika
  • 60 Gr Diepvries Doperwtjes
  • 1 Kleine Venkel
  • 2 Salieblaadjes
  • 1 Takje Rozemarijn
  • 2 Eigelen
  • Balsalmico Azijn
  • Rucola Sla
  • Hazelnootolie
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...