Koffiegranita
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze(Dag tevoren:) Zet 500 ml sterke koffie of espressokoffie en los daarin 100 g suiker en 2 theelepels gemalen kardemom op. Schenk de koffie in een lage diepvriesdoos, laat afkoelen en zet de doos dan ca. 3 uur in de vriezer, tot zich ijskristallen vormen. Roer de aangevroren koffie los met een vork, zet de doos nogmaals een uur in de vriezer en roer opnieuw. Herhaal het invriezen en roeren tot de koffie compleet bevroren is (=granita). Zet de granita een kwartier voor serveren in de koelkast. Breek het ijs met een stevige vork in grove kristallen en schep de koffiegranita in vier glazen, eventueel met een lepel geslagen room of een scheut (sinaasappel)likeur (slijter).
- 500 Ml Espresso Of Sterke Koffie
- 100 Gram Suiker
- 2 Theelepels Gemalen Kardemom