Kalfsschenkel Met Sinaasappelsaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeWas de sinaasappel, rasp de schil en pers het sap. Wrijf de schenkels in met zout, royaal peper en een snuifje kaneel. Verhit de olie en braad het vlees in zo'n 5 à 10 minuten mooi bruin, hou opzij. Fruit (in dezelfde pan) de ui, knoflook even aan en voeg sinaasappelrasp en -sap, tijm, en de kalfsfond toe, breng aan de kook. Leg de schenkels erin en stoof ze onder deksel op een klein vuurtje in ongeveer 2 uur boterzacht gaar. Verdeel over de borden en laat het stoofvocht even inkoken, breng op smaak en serveer over het vlees.
- 4 Kalfsschenkels
- 1 Grote Ui, Fijngesnipperd
- 2 Teentjes Knoflook, Fijngesnipperd
- 1 Sinaasappel
- 1 El Verse Tijm
- Snufje Kaneel
- 400 Ml Kalfsfond
- Olijfolie, Peper En Zout