Lamskoteletjes Met Couscous
Aantal personen: 2 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDoe de ingrediënten voor de marinade in de vijzel en stamp deze zeer fijn, bestrijk hiermee het vlees en laat 1 uur rusten. Kook de boontjes en de wortelen al denté. Kook ook de ongepelde knoflook in zo'n 25 minuten gaar (hou kookvocht opzij), duw door een zeef en meng met een scheutje room. Bak de koteletjes naar wens, kook de couscous zoals voorgeschreven en meng er de groenten onder. Blus de pan van het vlees met wat knoflook kookvocht en maak de bakresten los, meng er het knoflook room mengel onder. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte en breng op smaak met peper en wat zout. Schep wat couscous met groenten op elk bord en verdeel er de koteletjes bij, werk af met de looksaus.
- 6 Mooie Lamskoteletjes
- Marinade: Olijfolie, Grof Zout, 3 Blaadjes Salie, Takje Tijm, Takje Rozemarijn
- 2 Porties Couscous
- 100 Gr Verse Boontjes
- 2 Wortelen, In Kleine Staafjes Gesneden
- 2 Teentjes Knoflook
- Scheutje Room
- Peper En Zout