Salade Van Tofu En Waterkers

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Salades

Salade Van Tofu En Waterkers Bereidingwijze

Duurtijd: 30 min 1. Meng voor de dressing frambozenazijn, sojasaus en 1 eetlepel sesamolie met wat peper en zout. 2. Konfijt de paprika's in de oven op 160° C gedurende 20 minuten en snij ze in stukjes. Spoel de waterkers en laat goed uitlekken. 3. Snij de komkommer met een kaasschaaf in lange repen en rol deze op. Maak een slaatje van komkommer, paprika en waterkers, besprenkel met dressing en werk af met basilicum. 4. Spoel de aardappelen en kook ze gaar in de schil met laurierblaadjes. Verdeel de tofu in blokjes en bak deze in 2 eetlepels sesamolie. Strooi ze over de salade en werk af met pijnboompitten. Serveer met de aardappelen in de schil.

Boodschappenlijstje
  • 400 Gram Rode Aardappelen
  • 250 Gram Tofu
  • 2 Rode Paprika
  • 1 Komkommer
  • 200 Gram Waterkers
  • 2 Eetlepels Geroosterde Pijnboompitten
  • 4 Eetlepels Frambozenazijn
  • 1 Eetlepel Sojasaus
  • 3 Eetlepels Sesamolie
  • 2 Eetlepels Basilicum, Grof Gehakt
  • 3 Laurierblad
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...